Jake kolo?

Kde koupit, na co se zaměřit, jaký typ, ...

Moderátoři: j-z, Velkocus

Odpovědět
Petrvaluch
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 20. dub 2017 9:15:25

Jake kolo?

Příspěvek od Petrvaluch »

Zdravým jaké kolo je lepší na motokolo mam trakingové ale každou nerovnost na silnici je znát přemišlim o nějakem horskem z širšima plaštěma chci jezdit do prace cca 12km tam


Fanda
Příspěvky: 49
Registrován: pon 27. bře 2017 12:11:32

Re: Jake kolo?

Příspěvek od Fanda »

Já osobně to měl na tzv městském kole a jak píšeš - díry v silnici o život. Teď to mám na horáku a zatím to jezdí dobře. Hlavně si dej pozor na výběr kvalitního kola, byť i z frcu. Rozhodně to nedávej na levnej horák z marketu, ten moc nevydrží. Jo a za připomenutí stojí si ohlídat i počet drátů ve výpletu. je potřeba 36 drátů.Viz http://motokolari.cz/viewtopic.php?f=29&t=244.


Uživatelský avatar
Madhu
Příspěvky: 342
Registrován: pát 01. srp 2014 13:37:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Jake kolo?

Příspěvek od Madhu »

Ahoj,
ideální jsou starší kola např. Author s Cr-Mo rámem. Není třeba si "omotorovat" oblíbené horské kolo na kterém ještě můžu občas rozpohybovat tělo bez motoru. Motorem vám ztloustne akorát zadek, nechte si ještě nějaké kolo doma bez motoru.
K počtu drátů je dobrá ještě připomínka kvalitní V-brake brzdy. Pokud nebrzdí dobře dají se koupit lepší špalky. Ten motorek má nějakých 6kg +!!!
Já si vzal na první zkoušky "krásný" kolo z kovošrotu a dal ho dohromady :) Než mi ho tedy ukradl Lukáš Tulka z Kitebike a vypařil se ze scény . . .
Rozměry motoru na jaký rám vyčtete z našich stránek www.e-darky.eu. dal jsem si s tím práci a líbí se i Sunwayboys, vždycky mi ho lohnou stáhnou a dají si ho na svoje stránky, než jim musím zavolat ať si vyfotí a okótují svoje fotky že to pro ně nedělám :)
A nezapomeňte pokud tápete info@e-darky.eu
Madhu


Petrvaluch
Příspěvky: 30
Registrován: čtv 20. dub 2017 9:15:25

Re: Jake kolo?

Příspěvek od Petrvaluch »

Mam slibeny horske kolo od kamarada tak to asi přehazu na nej to trekingove je na mě přiliš velké a musim jestě přijit na nějakej figl jak pořadně vystředit rozetu jinak jsem stoho uplně nadšeny


Uživatelský avatar
j-z
Administrátor
Příspěvky: 727
Registrován: ned 06. črc 2014 13:47:50
Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4

Re: Jake kolo?

Příspěvek od j-z »

Jestli cross/MTB/track - záleží, jak a kde jezdíš. Na silnice postačí cokoliv, cestovní komfort se dá zvednout většími a podhuštěnými plášti (zpravidla se vejdou právě jen na MTB), odpruženou vidlicí nebo aspoň "dámským" sedlem. Podle váhy jezdce je potřeba dimenzovat nosnost, ty ocelový rámy se dost kroutěj (teda pokud to porovnám s novějším duralem).


j-z (Jiří) | admin@motokolari.cz
Ne všemu rozumím, ale vždy rád poradím
wip
Příspěvky: 221
Registrován: ned 25. led 2015 10:01:03

Re: Jake kolo?

Příspěvek od wip »

Tak stavím další motokolo pro syna aby se naše Chomutovská základna rozrostla.foto na rajčeti http://wip.rajce.idnes.cz/stavba_motokola/


wipeout3

Re: Jake kolo?

Příspěvek od wipeout3 »

Toto je mé nové motokolo : http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=116931


Odpovědět