Spojka
- j-z
- Administrátor
- Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4
Re: Spojka
Zdravím vás pánové, dnes jsem se zde zaregistroval, protože moje motokolo začíná mí trošku problémy. Motor mám Fire Horse 50 ccm namontovaný na skládačce za sedadlem a jezdím denně do práce a zpět asi 6 km. Doposud bez problémů. Začaly se ozývat divné zvuky ze spojky, jakoby ve uvnitř něco šmatlalo a dřelo, po sundání víčka spojky ve zevnitř vydřené kolečko od středového šroubu. Lehce vydřené. Spojka funguje asi tak, že po vypnutí spojky hluky na chvíli ustanou, potom znovu zesílí a spojka se kousne, kolo poposkočí a udusí se motor. To vše v vypnutou spojkou. Zároveň jsem si všiml, že motor nejde z volnoběhu moc do otáček, jakoby se mu nechtělo, ale pak se chytí a valí normálně. Může to mít souvislost s tou spojkou?
Díky za rady
Díky za rady
Ahoj Host to co popisuješ že motor nechce do otáček a po čase najednou zase chce může znamenat i vadnou cívku nebo zapalování.Otestuj si jestli ti svíčka háže jiskru (pokus se kolo roztlačit) nebo máš moc malou mezeru mezi elektrodami svíčky má to být 0,6-0,7 milimetru.Zjistíš to hned a svíčku sundáš raz dva
Ahoj, svicka hazi jiskru spolehlive, odtrh je v poradku. Mozna jsem odhalil pricinu, tuhle jse mel dole karbec a ztratil jsem ten o krouzek, takze si to saje falesnej vzduch. Ted nemam moznost o vikendu krouzek koupit, v tydnu vyzkousim. Spis me travi ta spojka. Zvuky horsi a horsi, pridava se skripot a piskot. Bude muset ven...
To co popisuješ s tou spojkou (nemusí to být stejný problém) se stalo i mně u nového motoru po ujetí necelých 30 km . Při stání na semaforech s vypnutou spojkou záběr a chcípnutí motoru. Vzhledem k tomu že jsem si byl naprosto jistý že byla dobře seřízená začal jsem tušit kde je problém. Shodil jsem kryt spojky a přítlačnou desku byl jsem doma spojka nefungovala motor pořád v přímém záběru - problém v ložisku. Patřičně vytočen jsem doma spojku rozlisoval očistil kuličky od maziva a nestačil se divit. Netuším jestli tam soudruh už takové kuličky dal nebo je tam nasilu nalisoval ale když jim část chybí je logické že se to časem kousne otázkou je kdy. Prý prověřený výrobce No reklamovat to nebudu po výměně motor šlape jak hodiny stejně by mi řekli že jsem do té spojky neměl lézt . Fakt lituji chudáky kteří tohle koupí v dobré víře a nemají zkušenosti ani vybavení pokud se jim dostane takový kus jako mně . Další problémy byly celkem úsměvné - namontované hrdlo nebylo dotažené , šrouby dorvané na krev no asi jim došly kratší šrouby nebo udělali kratší závity do válce palivový filtr od začátku teče no a jako perlička výfuk nepasuje do rámu - v rámu kde byl v pohodě sunway , fire horse i skyhawk - zřejmě to soudruzi svařují podle toho jak se vyspí
Ahoj chlapi, využiji založené téma. Kluk ztratil pružinku páčky spojky (aretaci), musím kupovat celou páčku? Nevíte jak ji udělat? Jak je přidělaná? Ten kolík máme.
Stunik pokud víš jak vypadá originální aretační pružina tak najdi doma nebo vezmi páčku do servisu s kolama.Určitě by mohli mít náhradní pružinu.
-
Dobrý den, montují nový motor. Spojka nefunguje. Je pořád v poloze Uvolněná. Tj že to jde do motoru. Kulicka nejde magnetem po oddělení krytu a vyndani válečků vyndat. Vypadá jak zaseknuta. Máte prosím nějaký tip co s tím?