Pojištění
- j-z
- Administrátor
- Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4
Re: Pojištění
Pokud se jedná o kolo s dodatečně instalovaným pomocným motorkem (dle viewtopic.php?f=4&t=204), tak to není třeba pojišťovat (povinné ručení). Jak ale znám pojišťovny, určitě Ti produkt klidně prodají , otázkou je plnění v případě, pokud nebude vyhláška splněna.
Doporučuji si nejprve projít pojištění odpovědnosti, které bývá součástí např. pojištění domácnosti. Tam určitě něco takového bude i k provozu běžného kola. Jak se ale postaví pojišťovna ke škodní události způsobené motokolem, to lze jen odhadovat. U pojištění domácnosti bude určitě nemalá spoluúčast, která zpravidla pokryje běžné škody způsobené kolem.
Doporučuji si nejprve projít pojištění odpovědnosti, které bývá součástí např. pojištění domácnosti. Tam určitě něco takového bude i k provozu běžného kola. Jak se ale postaví pojišťovna ke škodní události způsobené motokolem, to lze jen odhadovat. U pojištění domácnosti bude určitě nemalá spoluúčast, která zpravidla pokryje běžné škody způsobené kolem.
Tak jsem se byl dnes zeptat na pojištovně a doopravdy je to součást pojištění domácnosti jak jsi psal. Dom Estos
Ahoj., ptal jsem se také, aby nebyly žádné tahanice, je to tak, a pojišťovna Allianz dokonce nabízí něco jak povinné ručení na kola, vztahuje se i na kola s pomocným motorkem.Jirka123
Ahoj, mužů se zeptat jak se změnilo pojištění na kolo? Mám totiž motokolo s motorem 80 ccm a nechtěl bych s tím mít problém. Je pravda, že na motoru nemám žádné technické údaje, tak by se dalo okecat ale pro jistotu. Díky.
- j-z
- Administrátor
- Fotky: http://www.motokolari.cz/app.php/gallery/album/4
S osmdesátkou se nejedná o kolo s pomocným motorkem, ale o motokolo s obsahem nad 50 ccm, tj. kromě pojištění je třeba řidičák, helma, technická...
Ano, lze asi na pojišťovně zalhat, že se jedná o padinu, ale v případě škodní události mohou stejně nastat komplikace.
Ano, lze asi na pojišťovně zalhat, že se jedná o padinu, ale v případě škodní události mohou stejně nastat komplikace.
-