Pořídil jsem nový motor a motokolo jede moc spatne

Diskuze nad technickými problémy

Moderátoři: j-z, Velkocus

Odpovědět
j.rocarekk@gmail.com

Pořídil jsem nový motor a motokolo jede moc spatne

Příspěvek od j.rocarekk@gmail.com »

Namontoval jsem, zapojil a vyzkoušel nový motor (80 ccm 2t),kolo však nejede dobře, nemá vůbec výkon, dusi se to, jakoby to vynechavalo, přidám plyn a cítím, slyším že to kucka a jede blbě. Vyměnil jsem svíčku dal tam z pily, teď tu z8c, zkusil i n17 c, žádná změna. Vyčistil filtr, vyčistil výfuk, karburátor, zase stejně. Dal jiný karburátor, jehlu zkusil niz, vys stejně na prd.
Inducku jsem použil z druhého kola s motorem 110vcm 2t, ale ta by měla být stejná.. Už newim co dělat.
Chápu, že motor není zajety, ale nový motor už jsrm zajizdel a tohle jje úplně zdechle, určitě to není tím, že není ještě zajety. Benzín míchám a olejem Husquarnou 1:20 Mozna spíš tech 1:16, motor je nový, tak newim už čím to může být.
Říkám si, že to může být nějakým zkratem v zapalování ale nejsem zase takový profík, abych to určil na tuty.
Poradtte mi, prosím, bo už s tím chci slehnout do šrotu a koupit kolo normální, bez motoru😒 dekuju. Jara
Stew

Re: Pořídil jsem nový motor a motokolo jede moc spatne

Příspěvek od Stew »

Tak jak to dopadlo?
Pirulak
Kraj: Liberecký
Počet motokol: 1

Příspěvek od Pirulak »

Hele nejsem taky moc profík ale doporučuji míchat oleje na zábeh třeba 1:25 a po záběhu dát klidně 1:40 ty velký čísla udávájí výrobci protože si myslí že když tam dáš víc oleje tak by mohl vydržet více ale spíš mu to škodí než že by to pomáhalo já třeba dávam olej motul 710 2T a jsem s ním spokojenej a případně doporučuji zkontrolovat jestli ti motor někde nepřisává já to zkouším tak že prostě když stojí na volnoběh tak na různá místa převážně spoje např karburátor motor pod hlavou a pod válcem tak tam fouknu trochu stlačenýho vzduchu a jestli změní otáčky tak tam přisává
Foxak_33
Kraj: Moravskoslezský
Počet motokol: 1

Příspěvek od Foxak_33 »

Dobrý den mám motokolo a ve vašem případě bych zkusil zkontrolovat tyto 4 věci.

1. zkontrolovat jestli vám motor nepřisává z příruby karburátoru

2.zkontrolovat jestli vám vibracema nepadá sytič

3. můj přítel také vlastní motokolo včera jsme se jeli projet. Jezdí bez vzduchového filtru a včera se rozhodl si ho nasadit a mněl stejný problém jako vy po pár pokusech jsme filtr sundali a jelo to perfektně

4. zkontrolovat jestli vám neuniká vzduch např pod hlavou nebo pod svíčkou
Odpovědět