Co jsem se dočetl v tématech že ihned měníte při novém motoru:
- 1
- 2
- 3
- 4
Poprosím nekopírujte původní téma a dávejte komentáře k věcné diskuzi. Bude méně komentářů a pomůže to Děkuji
Taky nic nepochopil!!Nezáleží na tom kolik je tam oleje, ale jaká je teplota na
Tak je to myšleno.Množství oleje na to u zaběhnutého motoru nemá vliv.
Čau Trojvýfuku mám dotaz, jehlu mám úplně nahoře na prvním zářezu od spodu, je to 80 má tam 4 zářezy. Po zajetí řekněme těch 500km, jak by si ji nastavil? Na jaký zářez, díky.
Diagnostika svíčky:Oxmilian píše: úte 14. črc 2020 23:43:23 Svíčka po 180-200 km n17yc vytáhlá ještě za horka (focená za tepla) jehla na nejvyšší zářez (nejchudší směs) motor 80 ccm poměř benzín olej (červený STIHL) 1:33
Prostě si myslíte, že budete jenom posunovat jehlu.To je uplný nesmysl.!Kus5 píše: stř 15. črc 2020 18:19:08Diagnostika svíčky:Oxmilian píše: úte 14. črc 2020 23:43:23 Svíčka po 180-200 km n17yc vytáhlá ještě za horka (focená za tepla) jehla na nejvyšší zářez (nejchudší směs) motor 80 ccm poměř benzín olej (červený STIHL) 1:33
http://www.huskytest.8u.cz/diagnostika-svicky/
Proč tam dáváte svíčku n19? Jen mě to zajímá můžu ji tam dát v tomhle počasí taky? Motor 80 zajetý cca 700km. Zářez mám druhý od spoda dost bohatá směs mám tam 4 zářezy. Nový byl druhý zářez od vrchu. Na rady jsem dal bohatou tak jak píši výše, poměr oleje je 1:40 jede podle mě cca v pohodě, jen se mě zdá že při nízkých teplotách cca 15-20 stupňů je motor takový klidnější tišší vůbec necuka prostě pohoda. Proč se tak nechová i při teplotách cca 30 stupních? Je takový hlučnější pocukava prostě jiný chod jak při teplotách okolo 15-20 stupňů. Díky za vyčerpávající odpověď, zatím maximálně co jsem jel bylo okolo 50kmh, ale furt to zrychlovalo tak jsem to nechtěl pokoušet. Jezdím cca 30 max 35kmh.Trojvýfuk píše: čtv 16. črc 2020 18:55:49Prostě si myslíte, že budete jenom posunovat jehlu.To je uplný nesmysl.!Kus5 píše: stř 15. črc 2020 18:19:08Diagnostika svíčky:Oxmilian píše: úte 14. črc 2020 23:43:23 Svíčka po 180-200 km n17yc vytáhlá ještě za horka (focená za tepla) jehla na nejvyšší zářez (nejchudší směs) motor 80 ccm poměř benzín olej (červený STIHL) 1:33
Musíte nastavit trysku na množství paliva,hladinu v karburátoru,jehlu pro
poměr směsi.Výkon zapalování(předstih).Těsnost motoru.Teplou svíčku.
Samozřejmě, že to žere.Není to nastavené a mažete pořád hodně.Taháte za to
a teče tam směs která to jenom zasviní.Musíte začít od těsnosti motoru.
Na obrázku je moje N19c se správně nastaveným sadovým motorem.
Podává kvalitní výkon.
Karburátor sadový
Mazání 1:50 castrol 2T mineral
Bohatší směs
Elektronické zapalování/ Tor/
Žádné jiné upravy
Vizhttps://www.2i.cz/i/CcGP6:
Vyfoťte sem tu svíčku N17c v aktuálním stavu.molca píše: ned 09. srp 2020 15:45:45Proč tam dáváte svíčku n19? Jen mě to zajímá můžu ji tam dát v tomhle počasí taky? Motor 80 zajetý cca 700km. Zářez mám druhý od spoda dost bohatá směs mám tam 4 zářezy. Nový byl druhý zářez od vrchu. Na rady jsem dal bohatou tak jak píši výše, poměr oleje je 1:40 jede podle mě cca v pohodě, jen se mě zdá že při nízkých teplotách cca 15-20 stupňů je motor takový klidnější tišší vůbec necuka prostě pohoda. Proč se tak nechová i při teplotách cca 30 stupních? Je takový hlučnější pocukava prostě jiný chod jak při teplotách okolo 15-20 stupňů. Díky za vyčerpávající odpověď, zatím maximálně co jsem jel bylo okolo 50kmh, ale furt to zrychlovalo tak jsem to nechtěl pokoušet. Jezdím cca 30 max 35kmh.Trojvýfuk píše: čtv 16. črc 2020 18:55:49Prostě si myslíte, že budete jenom posunovat jehlu.To je uplný nesmysl.!Kus5 píše: stř 15. črc 2020 18:19:08
Diagnostika svíčky:
Podává kvalitní výkon.
Karburátor sadový
Bohatší směs
Žádné jiné upravy
Trojvýfuk píše: ned 09. srp 2020 19:08:55Vyfoťte sem tu svíčku N17c v aktuálním stavu.molca píše: ned 09. srp 2020 15:45:45Proč tam dáváte svíčku n19? Jen mě to zajímá můžu ji tam dát v tomhle počasí taky? Motor 80 zajetý cca 700km. Zářez mám druhý od spoda dost bohatá směs mám tam 4 zářezy. Nový byl druhý zářez od vrchu. Na rady jsem dal bohatou tak jak píši výše, poměr oleje je 1:40 jede podle mě cca v pohodě, jen se mě zdá že při nízkých teplotách cca 15-20 stupňů je motor takový klidnější tišší vůbec necuka prostě pohoda. Proč se tak nechová i při teplotách cca 30 stupních? Je takový hlučnější pocukava prostě jiný chod jak při teplotách okolo 15-20 stupňů. Díky za vyčerpávající odpověď, zatím maximálně co jsem jel bylo okolo 50kmh, ale furt to zrychlovalo tak jsem to nechtěl pokoušet. Jezdím cca 30 max 35kmh.Trojvýfuk píše: čtv 16. črc 2020 18:55:49
Prostě si myslíte, že budete jenom posunovat jehlu.To je uplný nesmysl.!
Podává kvalitní výkon.
Karburátor sadový
Bohatší směs
Žádné jiné upravy
Paliva je tam dost na N17 a tím menší teplota ve spalovacím prostoru( na N17).molca píše: pon 10. srp 2020 12:53:10 MVIMG_20200810_043300.jpgTrojvýfuk píše: ned 09. srp 2020 19:08:55Vyfoťte sem tu svíčku N17c v aktuálním stavu.molca píše: ned 09. srp 2020 15:45:45
Proč tam dáváte svíčku n19? Jen mě to zajímá můžu ji tam dát v tomhle počasí taky? Motor 80 zajetý cca 700km. Zářez mám druhý od spoda dost bohatá směs mám tam 4 zářezy. Nový byl druhý zářez od vrchu. Na rady jsem dal bohatou tak jak píši výše, poměr oleje je 1:40 jede podle mě cca v pohodě, jen se mě zdá že při nízkých teplotách cca 15-20 stupňů je motor takový klidnější tišší vůbec necuka prostě pohoda. Proč se tak nechová i při teplotách cca 30 stupních? Je takový hlučnější pocukava prostě jiný chod jak při teplotách okolo 15-20 stupňů. Díky za vyčerpávající odpověď, zatím maximálně co jsem jel bylo okolo 50kmh, ale furt to zrychlovalo tak jsem to nechtěl pokoušet. Jezdím cca 30 max 35kmh.
Ok, takže dát n19 nechat poměr 1:40 a jít až třeba na těch 1:50? Žere to docela dost cca 4l na sto.Trojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 18:44:19Paliva je tam dost na N17 a tím menší teplota ve spalovacím prostoru( na N17).
Je potřeba nic neměnit- jenom tam dát teplejší N19c (svíčka nebude tak zanešená.)
Zesvětlá.Potom je to otázka kolik oleje(1:50) a srovnat to na čistotu.Další kapitolou
je zapalování a předstih.To má na to také vliv.
Tak,tak.Směsi je tam dost.Spotřeba tomu odpovídá.80 cm má spotřebu mezi 3,5l až 4l.molca píše: pon 10. srp 2020 19:07:16Ok, takže dát n19 nechat poměr 1:40 a jít až třeba na těch 1:50? Žere to docela dost cca 4l na sto.Trojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 18:44:19Paliva je tam dost na N17 a tím menší teplota ve spalovacím prostoru( na N17).
Je potřeba nic neměnit- jenom tam dát teplejší N19c (svíčka nebude tak zanešená.)
Zesvětlá.Potom je to otázka kolik oleje(1:50) a srovnat to na čistotu.Další kapitolou
Ok, díky. Potom vyfotím tu n19 . Nechám to tak jak to je a dám po cca 100km vědět, 5l mě vychází cca na 120-130km. Jezdím denně cca 10x10 km do práce. Sem tam za bráchou 16x16km, takže to mám najeto co by dupTrojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 20:20:39Tak,tak.Směsi je tam dost.Spotřeba tomu odpovídá.80 cm má spotřebu mezi 3,5l až 4l.molca píše: pon 10. srp 2020 19:07:16Ok, takže dát n19 nechat poměr 1:40 a jít až třeba na těch 1:50? Žere to docela dost cca 4l na sto.Trojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 18:44:19
Paliva je tam dost na N17 a tím menší teplota ve spalovacím prostoru( na N17).
To je normální.Závisí jak člověk jezdí a potom na zapalování a seřízení.To si tady Ti
odborníci myslí jak s motorem ušetří na palivu.Většinou to zadřou.Je to dvojtakt
a po seřízení to jede celkem slušně.Za to svezení to zase tolik nestojí.
Čau, ozývám se po delší době nebyl čas. situace je nějak furt stejná, ředím 1:50 a svíčka je furt černá, možná ne tak moc ale je, mě připadá cca stejná. Jaký je tedy další postup díky.Trojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 20:20:39Tak,tak.Směsi je tam dost.Spotřeba tomu odpovídá.80 cm má spotřebu mezi 3,5l až 4l.molca píše: pon 10. srp 2020 19:07:16Ok, takže dát n19 nechat poměr 1:40 a jít až třeba na těch 1:50? Žere to docela dost cca 4l na sto.Trojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 18:44:19
Paliva je tam dost na N17 a tím menší teplota ve spalovacím prostoru( na N17).
To je normální.Závisí jak člověk jezdí a potom na zapalování a seřízení.To si tady Ti
odborníci myslí jak s motorem ušetří na palivu.Většinou to zadřou.Je to dvojtakt
Protože nedisponuješ zapalováním TOR tak už musíš ubírat palivo.Takže spustit jehlumolca píše: pát 28. srp 2020 2:12:46Čau, ozývám se po delší době nebyl čas. situace je nějak furt stejná, ředím 1:50 a svíčka je furt černá, možná ne tak moc ale je, mě připadá cca stejná. Jaký je tedy další postup díky.IMG_20200826_134503.jpgTrojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 20:20:39Tak,tak.Směsi je tam dost.Spotřeba tomu odpovídá.80 cm má spotřebu mezi 3,5l až 4l.molca píše: pon 10. srp 2020 19:07:16
Ok, takže dát n19 nechat poměr 1:40 a jít až třeba na těch 1:50? Žere to docela dost cca 4l na sto.
Ok takže nechat i tu svíčku n 19? V tohle chladném počasí ráno bylo cca 9 stupňů. Jezdím i při teplotách kolem cca 5 stupňů děkuji.Trojvýfuk píše: pát 28. srp 2020 12:50:10Protože nedisponuješ zapalováním TOR tak už musíš ubírat palivo.Takže spustit jehlumolca píše: pát 28. srp 2020 2:12:46Čau, ozývám se po delší době nebyl čas. situace je nějak furt stejná, ředím 1:50 a svíčka je furt černá, možná ne tak moc ale je, mě připadá cca stejná. Jaký je tedy další postup díky.IMG_20200826_134503.jpgTrojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 20:20:39
Tak,tak.Směsi je tam dost.Spotřeba tomu odpovídá.80 cm má spotřebu mezi 3,5l až 4l.
o jeden zářez,popřípadě dávat podložky m3 pod segrovku(jako mezipolohu.)Minerální
olej Castrol 2T nebo Garden.Jinak beze změn.Ladit a ladit.
Asi to je jedno.Polosyntetika nebo syntetika zde nemá smysl.Bohužel, není nikde jasnémolca píše: pát 28. srp 2020 18:16:02 IMG_20200828_180922.jpg mám tenhle olej může být nebo použít ty co jsi zmiňoval?
Přesně tak.Ta černota nevadí ale je vysoká spotřeba svíček.Časem se prorazí (na vnitřnímmolca píše: pát 28. srp 2020 20:30:37 Ok děkuji za cenné rady moc si toho vážím, takže svíčku používat celoročně a míchat těch 1:50. A tu svíčku doladit karburátorem, jehlou je tak?
Zdravím, tak nějak si stim hraju a došel jsem k závěru že asi ok, zářez mám druhý od vrchu, zda se mě že je to chudší, viz svíčka. Jen jeden malý problém při plném plynu to nejede na plný plyn dělá to to, že to chvilku zabírá ubírá zabírá ubírá tak nějak furt dokola, na plný sice nejezdím ale tohle dříve nedělalo než jsem zvýšil jehlu asi, nejsi si jistý, díky za případnou odpověď těším 1:50 n19c.Trojvýfuk píše: pát 28. srp 2020 12:50:10Protože nedisponuješ zapalováním TOR tak už musíš ubírat palivo.Takže spustit jehlumolca píše: pát 28. srp 2020 2:12:46Čau, ozývám se po delší době nebyl čas. situace je nějak furt stejná, ředím 1:50 a svíčka je furt černá, možná ne tak moc ale je, mě připadá cca stejná. Jaký je tedy další postup díky.IMG_20200826_134503.jpgTrojvýfuk píše: pon 10. srp 2020 20:20:39
Tak,tak.Směsi je tam dost.Spotřeba tomu odpovídá.80 cm má spotřebu mezi 3,5l až 4l.
o jeden zářez,popřípadě dávat podložky m3 pod segrovku(jako mezipolohu.)Minerální
No to už vypadá celkem dobře.Záčíná to být i načervenalé.Dal bych pod podložku(segrovku)molca píše: stř 16. zář 2020 11:59:45Zdravím, tak nějak si stim hraju a došel jsem k závěru že asi ok, zářez mám druhý od vrchu, zda se mě že je to chudší, viz svíčka. Jen jeden malý problém při plném plynu to nejede na plný plyn dělá to to, že to chvilku zabírá ubírá zabírá ubírá tak nějak furt dokola, na plný sice nejezdím ale tohle dříve nedělalo než jsem zvýšil jehlu asi, nejsi si jistý, díky za případnou odpověď těším 1:50 n19c.Trojvýfuk píše: pát 28. srp 2020 12:50:10Protože nedisponuješ zapalováním TOR tak už musíš ubírat palivo.Takže spustit jehlumolca píše: pát 28. srp 2020 2:12:46
Čau, ozývám se po delší době nebyl čas. situace je nějak furt stejná, ředím 1:50 a svíčka je furt černá, možná ne tak moc ale je, mě připadá cca stejná. Jaký je tedy další postup díky.IMG_20200826_134503.jpg
Zdravím co doporučujete za gufera budou stačit z edarku, napíšete mi rozměry, mám v okolí autodíly. Kolo sice jede i do kopců super má i výkon, ale na Rovince hlavně při plném plynu, to vynechává ubírá přidává ubírá přidává furt dokola. Jelo to pres 50kmh, teď sotva 40. Do kopce plný to nedělá vyjedu zatím vše. Do kopce to má fakt sílu a to mám 95kg plus nějaké nářadí plná 4l nádrž atd. Díky za odpověď.Trojvýfuk píše: stř 16. zář 2020 13:00:50No to už vypadá celkem dobře.Záčíná to být i načervenalé.Dal bych pod podložku(segrovku)molca píše: stř 16. zář 2020 11:59:45Zdravím, tak nějak si stim hraju a došel jsem k závěru že asi ok, zářez mám druhý od vrchu, zda se mě že je to chudší, viz svíčka. Jen jeden malý problém při plném plynu to nejede na plný plyn dělá to to, že to chvilku zabírá ubírá zabírá ubírá tak nějak furt dokola, na plný sice nejezdím ale tohle dříve nedělalo než jsem zvýšil jehlu asi, nejsi si jistý, díky za případnou odpověď těším 1:50 n19c.
1ks 3mm podložky.Tím tu jehlu mírně nadzvedneš a zase uvidíš.Ladit a ladit,Podle toho
co Ti to dělá při plném plynu-vypadá to na velmi mírné !-přisáváni falešného vzduchu.
Pokud jsi neměnil gufera(za kvalitní gufera)-muže být.Zatim bych to neřešil .Ono se
to časem projeví nějakou nestabilitou.
Tak směs je nastavena dobře.Víc se s tím nedá dělat.(pokud nebudeš mít jiné zapalování.)
Díky za odpověď, ano motor má cca přes 1000km. Ty gufera co jste psal mám použít na obě strany stejné?Trojvýfuk píše: čtv 01. říj 2020 14:59:10Tak směs je nastavena dobře.Víc se s tím nedá dělat.(pokud nebudeš mít jiné zapalování.)
Používám gufera 15x27x7 NBR s dvouma břitama nebo s jedním břitem a prachovkou.
Dají se sehnat.Na straně pastorku, je při výměně dobré sundat spojku a narazit tam
gufero narážecím špalíkem(aby bylo rovně).Na straně magneta gufero trochu vyčuhuje
a tak je potřeba odsadit magnet (a stator) a celé to elektricky seřídit.Jde to!.Nabízené 5 mm
gufero nebrat.Pokud ten motor má najeto víc než 700km s původnímy gufery -tak není co
řešit.Právě co to dělá se projevuje bez zatížení a vyšších otáčkách kdy to podtlakem někde
mírně podfukuje.Muže to dělat i zapalování- kdy při vyšších otáčkách slábne jiskra.
Nemění se předstih, ale vlivem vadných dílu (v CDI) to vykazuje kolísání výkonu směrem
k otáčkám.Tak jsem už toho napsal dost.Příjemnou laboraci.
Znovu si to přečti.Buď dáš obě stejné na obě strany a upravíš a seřídíš magneto.molca píše: čtv 01. říj 2020 15:21:00Díky za odpověď, ano motor má cca přes 1000km. Ty gufera co jste psal mám použít na obě strany stejné?Trojvýfuk píše: čtv 01. říj 2020 14:59:10Tak směs je nastavena dobře.Víc se s tím nedá dělat.(pokud nebudeš mít jiné zapalování.)
Používám gufera 15x27x7 NBR s dvouma břitama nebo s jedním břitem a prachovkou.
Dají se sehnat.Na straně pastorku, je při výměně dobré sundat spojku a narazit tam
gufero narážecím špalíkem(aby bylo rovně).Na straně magneta gufero trochu vyčuhuje
a tak je potřeba odsadit magnet (a stator) a celé to elektricky seřídit.Jde to!.Nabízené 5 mm
gufero nebrat.Pokud ten motor má najeto víc než 700km s původnímy gufery -tak není co
řešit.Právě co to dělá se projevuje bez zatížení a vyšších otáčkách kdy to podtlakem někde
mírně podfukuje.Muže to dělat i zapalování- kdy při vyšších otáčkách slábne jiskra.
Nemění se předstih, ale vlivem vadných dílu (v CDI) to vykazuje kolísání výkonu směrem
k otáčkám.Tak jsem už toho napsal dost.Příjemnou laboraci.
Zdravím trojvyfuku zatím velká spokojenost, teď jsem jel do práce celkem kosa kolem pěti stupňů a motor si predl jak nikdy před tím, potichoucku žádný randál prostě pohoda, jen se zeptám na ten olej co používáš je to tenhle?