Po 10 letech existence se tým MOTOKOLARI.CZ rozhodl toto fórum vypnout a síly přesměrovat pouze na FACEBOOK. Důvodem je zejména nárůst spamových útoků, na což už prostě nikdo z nás nemá energii.
UPOZORNĚNÍ: od 1. 1. 2027 dojde k vypnutí fóra!
Plynové lanko
Plynové lanko
Zdravím chtěl sem sa zeptat jestli mám takovu smolu enom já nebo je to celkem normální. Mám motor Fire horse 80 ccm najeto 137 km a už mě prasklo 3 lanko na plyn na po4 sem použil táhlo ze sitiča na škodu 120 pár uprav,trochu de ztuha ale zatym funguje. 
-
bo-to
- Kraj: Moravskoslezský
- Počet motokol: 1
- Fotky: https://www.facebook.com/motokolahavirov
Re: Plynové lanko
použij lanko na přehazovačku .....jen trochu obrousíš ten konec co jde na jehlu a na druhý konec dej valeček s dirkou prostrč lanko a na konec svorku z male čokoladky a máš klid napořád ......vyzkoušeno funguje
-
Michal321
To je hodně divné - 140km a tři lanka. Podíval bych se na ty zničené kusy, kde to prasklo, jestli pořád na stejném místě a jak vypadá přerušené místo. Nové lanko bych po čase vytáhnul a zkontroloval, jak a kde je ošoupané. V lanovodu nebo na koncovce by mohla být skrytá ostrá hrana, nečistota nebo podobné překvapení. Já mám lanko původní čínské a po 1100km jde pořád lehce.
Táhlo na sytič moc dobře nefungovalo lanko z přehazovačky zkusím později zatím sem to vyřešil takto.
-
petr2M
- Kraj: Moravskoslezský
- Počet motokol: 1
- Fotky: http://petr2m.rajce.idnes.cz/
Nechci strašit. Ale myslím, že se to zase zlomí. Měl bys odstranit příčinu. Od pohledu na fotky to vypadá, že ti vedení bowdenu (takova ta široká spirala zalitá v cerném plastu) vydřelo v bilem otočném dílu prohlubeň. A ta způsobuje, že se plynové lanko v mistě opuštění vedení ohne v ostrém úhlu. Pan konstruktér to vymyslel tak, aby se lanko po celou dobu navijelo na kulatinu a nikde se ani náznakem neohýbalo přes ostřejší hranu. Na fotce to není vidět, ale zkontroluj ještě, jestli není něco v drážce na lanko v tom bílém pohyblivém plastu, nějaký zbytek, který lanko nadzvedne....?
V principu... lanko se musí celou dobu navijet na kulatinu. Takže odstraň vše, co tomu brání a bude to fungovat jak má....
... jo jo to se mi to píše...
V principu... lanko se musí celou dobu navijet na kulatinu. Takže odstraň vše, co tomu brání a bude to fungovat jak má....
-
Michal321
Lanko je ulomene, ohybalo se sem a tam, posledni dva fousy se utrhly tahem. Protoc rukojet s nasazenym lankem bez horniho plastoveho krytu a uvidis hned, kde se to lame. Pert2M to popsal perfektne. Lanko by melo prochazet z bileho navijaku rovnou doprostred diry bowdenu podobne jako lano vytahu do sachty.
Prohledni plastove dily, kde jsou otlacene a osoupane. Na predposledni fotce se mi moc nezda plast nad konecem spiraly bowdenu. Cerny plast tam tvori trochu vicko a to se zda byt probrousene od lanka.
Jeste pozor na pocinovany konec lanka, at nikde o nic nebrnka, jinak se lanko ulame hned u kulicky. Radeji bych kulicku zvetsil a umistil do kulate diry v bilem plastovem dilu tam, co patri puvodni valecek.
P.S. pardon za diakritiku, jsem u nahradniho pocitadla.
Prohledni plastove dily, kde jsou otlacene a osoupane. Na predposledni fotce se mi moc nezda plast nad konecem spiraly bowdenu. Cerny plast tam tvori trochu vicko a to se zda byt probrousene od lanka.
Jeste pozor na pocinovany konec lanka, at nikde o nic nebrnka, jinak se lanko ulame hned u kulicky. Radeji bych kulicku zvetsil a umistil do kulate diry v bilem plastovem dilu tam, co patri puvodni valecek.
P.S. pardon za diakritiku, jsem u nahradniho pocitadla.